Nyttiga scones!
Igår åkte vi iväg på utflykt med jobbet, sälsafari med Rib båt. Härligt.
Vi inledde dagen på morgonen med en parkeringsfika.
Jag hade bakat scones som serverades med GHEE och groddar!
Nyttiga scones med spenat och fetaost som kan förberedas dagen innan.
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl havremjölk
1 1/2 dl vispgrädde
en bit feta ost , ett par blad färsk spenat
Värm ugnen till 210 grader. Mät upp vetemjöl, bakpulver och salt i en skål, blanda.
Häll över havremjölk och grädde.
Rör ihop till kladdig deg.
Skeda upp i bullformar i bottnen, lägg i ett par blad spenat, sedan en bit fetaost.
Täck sist med en rejäl sked scones smet längst upp.
Baka av i ugnen i ca 10-15 min. Alternativt sätt in hela plåten i kylen med handduk på , baka av tex. nästa morgon.
Namaste
Vi inledde dagen på morgonen med en parkeringsfika.
Jag hade bakat scones som serverades med GHEE och groddar!
Nyttiga scones med spenat och fetaost som kan förberedas dagen innan.
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl havremjölk
1 1/2 dl vispgrädde
en bit feta ost , ett par blad färsk spenat
Värm ugnen till 210 grader. Mät upp vetemjöl, bakpulver och salt i en skål, blanda.
Häll över havremjölk och grädde.
Rör ihop till kladdig deg.
Skeda upp i bullformar i bottnen, lägg i ett par blad spenat, sedan en bit fetaost.
Täck sist med en rejäl sked scones smet längst upp.
Baka av i ugnen i ca 10-15 min. Alternativt sätt in hela plåten i kylen med handduk på , baka av tex. nästa morgon.
Namaste
Kommentarer
Trackback